Úspešní na .EU doméne. Časovo limitovaná .EU doména len za 3 €.

Žiadny úspech neprichádza len tak sám od seba. Ak to so svojimi internetovými projektami myslíte vážne, mali by ste mať svoju online stratégiu vymyslenú od začiatku do konca. A hneď na začiatku je dobré zamyslieť sa nad vhodnými doménami, ktoré si pre svoje webové stránky a e-maily zaberiete. Doménové meno je totiž unikátne a keď ho vlastníte vy, nikto iný ho nemôže obsadiť.

Dobré zásady výberu vhodného doménového mena
Pri výbere svojej prvej domény je dobré sa vyhnúť začiatočníckym chybám a uvažovať hlavne prakticky. Doména je adresa, pod ktorou vás budú na internete hľadať vaši klienti/návštevníci. Neuškodí teda zvoliť taký názov domény, ktorý si dobre zapamätajú a ktorý:

– vás dobre vystihuje, prípadne odlišuje od konkurencie, správna voľba pomôže i vášmu SEO
– nie je príliš dlhý, ideálne sú jednoslovné domény, ale ani skratky nie sú zlým riešením
– nie je komplikovaný, pretože pre vás je extrémne dôležité, aby si zákazníci vašu doménu v ideálnom prípade ľahko zapamätali a aby netápali v tom ako sa správne píše

Z tohto dôvodu je dobré vyhnúť sa kombináciám, ktoré obsahujú pomlčky, vyvarovať sa cudzojazyčným výrazom, ktoré nie sú vlastné vašej cieľovej skupine, prípadne počítať aj s preklepovými variáciami na vašu doménu.

Hneď ako máte jasno, je dobré neotáľať
Doména, ktorá sa vám hodí, bohužiaľ nemusí byť voľná.  Tie najšikovnejšie doménové mená bývajú naopak obvykle dávno obsadené, a to predovšetkým ak ide o mená so všeobecným významom. Ak ale máte šťastie a vami preferovaná voľba je dostupná, neváhajte a registrujte si svoju doménu ihneď. Ceny za registráciu domény sa pohybujú rádovo okolo niekoľkých EUR ročne a ďalšie hostingové služby ako miesto pre web, e-maily, e-shop a podobne s i k nim môžete dokúpiť kedykoľvek neskôr u dobrej hostingovej firmy.
Ak doména nie je voľná, máte stále ešte mnoho ďalších možností. Môžete vyskúšať ďalšie alternatívy a synonymá, alebo aj ďalšie vhodné doménové koncovky. Okrem u nás najobľúbenejšej koncovky .sk sú na slovenskom trhu bežné nadnárodné koncovky .com, .net, .org, .info a v neposlednom rade koncovka európskej únie .EU.

eu-domena_600x400

Je dobré myslieť na budúcnosť
Ďalšie alternatívy vášho doménového mena je vhodné zvážiť aj v prípade, že ste uspeli na .sk koncovke. Ak sa vám totiž v online biznise bude dariť, mohli by na úspechu vášho projektu parazitovať konkurenčné podniky, či už úmyselne alebo náhodou. Preto je dobré vziať im vietor z plachiet hneď na začiatku a zaregistrovať si svoju doménu na všetkých obvyklých doménových koncovkách, pokiaľ sú voľné. Všetky potom môžu a nemusia byť nasmerované na jedny webové stránky.

Unikátne prednosti  .EU domény
.EU koncovka pre vás môže byť práve tým vhodným riešením, ak si chcete poistiť svoje online aktivity v mezinárodnom kontexte. Je obľúbená hlavne  v Nemecku, Holandsku a vo Francúzku a na cudzincov môže pôsobiť dôveryhodnejšie ako pre nich často neznáma koncovka .sk. Podľa posledných štatistík ju využívajú  takmer 4 milióny webov.

Príležitosť, ktorá sa nebude len tak opakovať
ACTIVE 24 teraz vďaka spolupráci s registrátorom EURid až do konca júna ponúka možnosť zaregistrovať si doménovú koncovku .EU za výnimočne výhodnú cenu 3 € /rok bez DPH. Túto časovo limitovanú ponuku nájdete na active24.sk a domeny.sk. Navyše nie len k .EU doméne u ACTIVE 24 dostanete vysoký štandard všetkých poskytovaných služieb a kvalitný zákaznícky i technický servis v režime 24/7, pre ktorý sú samozrejmosťou vysoký up-time a pravidelné zálohovanie.
Nezabudnite, .EU doména za 3 € je časovo limitovaná do konca júna 2016.