Dôveryhodné certifikáty Let’s Encrypt zadarmo ku každému Linux hostingu u ACTIVE 24

V lete 2015 sme spustili HTTPS pre všetky weby na našom Linux hostingu. Na jeseň sme pridali podporu nového protokolu HTTP/2 obratom potom, čo bola implementovaná do webového servera nginx.

K plnohodnotnej prevádzke zabezpečeného a rýchleho HTTPS tak už chýbal len dôveryhodný certifikát. Za ten bolo stále potrebné si priplatiť alebo ho zaobstarať u externej autority a inštalovať ručne. S príchodom certifikačnej autority Let’s Encrypt táto prekážka padá a my máme to potešenie sa podeliť o správu, že sme certifikáty od tejto autority implementovali do našej platformy tak, že sú automaticky a zadarmo inštalované na každý u nás zriadený Linux hosting, na ktorý je v DNS nasmerovaná príslušná doména.

Nasadenie formou opt-in, kedy si musí zákazník o certifikát explicitne požiadať, sme považovali za nedostatočné. V dobe, kdy sa stalo normou, že tretie strany zasahujú do komunikácie medzi webovým serverom a návštevníkom webu a zneužívajú tieto zásahy v lepšom prípade na pridávanie nevyžiadanej reklamy a v tom horšom ku krádežiam privátnych údajov či šíreniu malware a napadnutiu zariadenia klienta, je potrebné činiť kroky na kompletný prechod na zabezpečený HTTPS protokol. Vyžiadanie príplatku za prevádzku HTTPS či inštaláciu certifikátu len na žiadosť z nášho pohľadu odporuje tejto filozofii a tiež filozofii samotnej certifikačnej autority Let’s Encrypt. Výsledkom by bola aktivácia služby len na zanedbateľnom percente webov. Zabezpečenie komunikácie a ochrana návštevníkov webov musia byť štandard a nie príplatková služba.
Lets Encrypt
Okrem plnohodnotného balíčka pre zabezpečenie vášho webu (HTTPS s rankingom „A“ u nezávislého auditu Qualys SSL Labs vrátane HTTP/2 a dôveryhodného Let’s Encrypt certifikátu) dostanete k neobmedzenému Linux hostingu od ACTIVE 24 aj posledné dostupné verzie PHP, ktoré sú u nás k dispozícii vrátane do druhého dňa od oficiálneho vydania. Obratom tak inštalujeme opravy známych chýb a dávame k dispozícii nové funkcie, ktoré umožňujú efektívnejší a bezpečnejší vývoj aplikácií. K dnešnému dňu tak u nás môžete vyvíjať na poslednej vydanej verzii PHP 7.0.7.

Podrobnosti k fungovaniu certifikátov Let’s Encrypt na našom hostingu nájdete v nápovede. Želáme vám aby ste si náš Linux hosting užili teraz ešte bezpečnejšie.

Pozrite si prednášku nášho kolegu Tomáša z minulotýždňovej konferencie ‪#‎IT16‬ o ‪#‎letsencrypt‬ Dozviete sa prečo je ‪#‎Linux‬ ‪#‎hosting‬ u nás teraz ešte bezpečnejší
http://bit.ly/1U3xOIj