11. ročník Junior Internet bol opäť o mladých slovenských internetových talentoch

Počas uplynulého víkendu sa na FIIT STU v Bratislave konal už 11.ročník súťažnej konferencie pre mladých slovenských internetových tvorcov Junior Internet. ACTIVE 24 už niekoľko rokov podporuje toto podujatie, ktoré je podľa skúseností z predchádzajúcich ročníkov, jedným z odrazových mostíkov pre kariéru mladých tvorcov webu, aplikácií, blogov a textov.
Otvorenie JI2016

Tento rok sa na dvojdňovej konferencii súťažilo v šiestich kategóriách – JuniorWEB, JuniorBLOG, JuniorAPP, Junior LEARN, JuniorTEXT a JuniorDESIGN. Na dianie som sa opäť pozerala z pozície členky hodnotiacej komisie. V JuniorWEB nás najviac oslovil projekt Tvojevino.sk Dominika Meryho. Práce v JuniorDESIGN boli tento rok pre mňa zvlásť nápadité a zaujímavé. Ako víťazku sme ocenili Emu Klučovskú s jej prezentáciou na Artstation. Aplikácie v JuniorAPP boli prínosné a väčšinou dobre užívateľsky prepracované. O svojej práci nás presvedčil Marek Gogoľ s aplikáciou MHD Prešov, ktorú aktuálne podľa neho využívajú dve tisícky Prečovčanov a obyvateľov blízkeho okolia. JuniorBLOG priniesol niekoľko mladých súťažiacich Youtuberov, no najvyššiu cenu sme nakoniec udelili tímu nadšencov okolo http://fonyzciny.sk/. Práce v JuniorTEXT sa tento rok týkali aktuálnej témy „Ako by malo Slovensko viesť Európu“ pri príležitosti nášho blížiaceho sa predsedníctva v Rade Európy. Andrea Lengvarská to vyhrala nielen vďaka svojmu textu ale i vďaka plynulej a presvedčivej prezentácii svojej práce.

Program súťažných prác bol obohatený o nesúťažiace prednášky. Minulý rok úspešný Ondrej Vrábel mal podnetnú prednášku o tom ako sa jeho život vďaka minuloročnej súťažnej aplikácii Pinf za posledný rok pozitívne zmenil. Aj jeho príbeh je nádejou a výzvou pre ostatných mladých internetových nadšencov, ktorí budú iste mať na Juniorinernete príležitosť odprezentovať svoju tvorbu aj na budúci rok.