Jubilejný desiaty ročník Junior internet

Po jubilejný desiatykrát sa na FIIT v Bratislave konala počas uplynulého víkendu konferencia mladých internetových tvorcov Junior internet. Žiaci a študenti základných a stredných škôl na konferencii odprezentovali súťažné práce v kategóriách JuniorWEB, JuniorDESIGN, JuniorBLOG, JuniorAPP, JuniorERB, JuniorLEARN a JuniorTEXT. JIlogo
Na súťažné práce som sa pozerala zo stoličky členov hodnotiacej komisie. Vypočuli sme si prezentácie niekoľkých desiatok prác mladých internetových nadšencov. Úroveň súťažných prác aj ich prezentácia sú podľa môjho názoru z roka na rok na vyššej úrovni. Na každú súťažnú prácu som sa pozerala z pohľadu pútavosti nápadu, prínosu pre užívateľa, množstva vykonanej práce, potenciálu a zanietenosti tvorcu pre jeho projekt.

V kategórii JuniorWEB Starší žiaci sa nám najviac páčil projekt http://bookario.com/ ponúkajúci rezervačný systém pre penzióny a hotely. Projekt Conteeapp Mareka Galoviča zaoberajúci sa analýzou a využitím dát návštevnosti webovej stránky sa umiestnil na druhom mieste. Medzi mladšími žiakmi nás v tejto kategórii najviac oslovila práca Jakuba Hoferíka http://diezzy.16mb.com/home.php prinášajúca riešenie pre bloggerov.
DSC_0070Výhry sú pripravené. Jednou z výhier bol Xbox.

V kategórii JuniorDESIGN Starší žiaci sme na najvyššej priečke ocenili portólio prác Štefana Štefančíka. Fotomanipulácie Daniela Michalíka sa umiestnili na druhom mieste. Medzi mladšími žiakmi sa v tejto súťažnej kategórii na prvom mieste umiestnila Alexandra Čeryová so svojim dizajnom „Prach si a v prach sa obrátiš“.

V JuniorBLOG -u sme prvé miesto udelili blogu nadšenca pre módu Tomáša Szanyiho, ktorý dokazuje, že aj za minimum peňazí sa dá štýlovo obliekať. Bloggera Miroslava Kolárika sme ocenili na druhom mieste. Plusom v mojom hodnotení bola jeho vlastná doména http://miroslavkolarik.sk/.DSC_0069Na odovzdávaní cien sa zúčastnili Digitálny líder a predseda parlamentu SR Peter Pellegrini a vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR Dušan Chrenek

V JuniorAPP najvyššie zabodovala appka trojice Marek Marušin, Martin Javorka a Samuel Antol eČašník s ambíciou byť hotovým riešením pre uľahčenie práce čašníkom reštaurácií a hosťom tak ponúknuť rýchlejší a kvalitnejší servis. Patrik Holop a Maroš Čergeť so svojou hravou aplikáciou Legonidas3D si vybojovali druhé miesto.

Krehká Mária Terézia Dujavová so svojim projektom Urbárska spoločnosť Jakovany získala prvé miesto v kategórii JuniorERB.

Kategória JuniorLEARN ponúka nápady pre rozšírenie znalostí. Ukážkovo nás presvedčil Onrej Vrábel so svojimi Pinf hrami a stal sa tak víťazom kategórie. Mladí, trinásťroční gymnazisti z Košíc, Tomáš Kollár a Viktor Takáč nás pobavili Zaujímavými chemickými pokusmi a umiestnili sa na treťom mieste.

Úvaha Nataše Bôžikovej na tému „Kto vlastne som? Európan, Slovák alebo oboje?“ sa stala víťazom kategórie JuniorTEXT.

Konferencia Junior internet sa koná každý rok v marci v Bratislave. Ak si žiakom alebo študentom základnej a strednej školy a chceš sa v budúcnosti aj ty zúčastniť súťažnej konferencie Junior internet, sleduj web www.juniorinternet.sk
ACTIVE 24 je sponzorom konferencie.