.EU doména pre váš firemný e-mail

Výber vhodnej domény pre váš biznis je relatívne dôležitým strategickým rozhodnutím. Či chcete alebo nie, e-mailová adresa a adresa webovej stránky je neoddeliteľnou súčasťou vašej značky.


Ak si práve zakladáte vlastnú živnosť alebo firmu a vstupujete do online priestoru, je načase si vybrať doménu, na ktorej s vami budú komunikovať vaši zákazníci a obchodní partneri.

Vo voľbe doménového mena máte v zásade neobmedzené možnosti, ale pozor, môžete naraziť na to, že adresa, ktorú by ste si predstavovali, je už obsadená subjektom, ktorý má podobný názov alebo predmet podnikania. Našťastie doménových koncoviek sú stovky a šanca, že vaše doménové meno bude voľné, môže byť vyššia napríklad u koncovky .EU. Tá bola zavedená v roku 2005 a je určená všetkým subjektom, ktoré pôsobia na území Európskej únie. Tie jej centrálnemu registru veria, preto je na koncovke .EU k dnešnému dňu zaregistrovaných už viac ako 3,8 miliónov domén.
eu doména ACTIVE24

Napriek tomuto úctyhodnému číslu môžu byť prekvapivo doménové mená, obsahujúce slová či skratky vychádzajúce zo slovenského jazyka, stále ešte voľné. Nie je nič jednoduchšie, ako si to overiť napríklad prostredníctvom registrátora, ktorý .EU domény ponúka, prípadne priamo na stránkach centrálneho registra EURID.

.EU doména je obzvlášť zaujímavá možnosť pre živnostníkov a firmy, ktorí nevylučujú, že by hneď od začiatku alebo do budúcnosti mohli svojou ponukou osloviť nielen českých zákazníkov. S e-mailovou alebo webovou adresou s koncovkou .EU vás v zahraničí budú vnímať ako subjekt, ktorý je súčasťou európskeho priestoru a je pravdepodobne schopný dodávať svoje služby alebo tovar za hranice Slovenska. Ak s touto alternatívou budete počítať od začiatku, môže pre vás byť zavedená adresa s nadnárodným presahom konkurenčnou výhodou.

do konca júna 2018 si u nás .EU doménu môžete zaregistrovať veľmi výhodne. Registračný poplatok na prvý rok je teraz len 3,30 € bez DPH (3,96 € s DPH) a ak si zároveň objednáte naše najobľúbenejšie moderné a pohodlné riešenie pre e-maily – službu ACTIVE 24 e-mail – registráciu domény dostanete na prvý rok dokonca bezplatne. Ak sa rozhodnete pre Schránku PLUS s kapacitou 30 GB, dostanete na ňu zľavu 40%.
ACTIVE 24 E-mail je obľúbený predovšetkým pre moderné, prehľadné a responzívne webové rozhranie, dostupnosť priamo z inteligentného telefónu, dostatočne veľkú kapacitu jednej e-mailovej schránky – podľa zvoleného variantu 10 alebo 30 GB, účinný antispam a antivírus, spoľahlivé zálohovanie a pohodlné zdieľanie kontaktov, úloh, kalendárov a pod. Všetko o aktuálnej výhodnej ponuke nájdete tu.