ACTIVÁCI – testerka Katka

V cykle ACTIVÁCI vám predstavujeme ľudí z nášho tímu. Ľudí, ktorí denno-denne pracujú na tom aby sme vašim webovým stránkam poskytovali kvalitné a spoľahlivé služby. Kolegyňa Jana sa tentokrát zhovárala s testerou Katkou. Jej pracovná cesta po ACTIVE 24 je zaujímavá. Katka je názorným príkladom človeka, ktorý nastúpil na technickú podporu a svojou šikovnosťou a usilovnosťou sa vypracoval až na pozíciu testera.
Katka Vagnerova

Katka, ako dlho pracuješ v ACTIVE 24 a môžeš nám popísať tvoju prácu?

Už to bude nejaký ten rok, pretože už si to celkom neviem vybaviť, ale tuším, že asi 6 rokov. Ako si v úvode uviedla, do ACTIVE som nastúpila na pozíciu pracovníka Helpdesku. Dobrá skúsenosť, som za ňu rada, ale nikdy viac.

Časom sa v ACTIVE začalo viac vyvíjať, ale testovalo sa málo. To nemohlo dlhodobo vydržať a tak sa poriadne testovanie u nás dostalo na svetlo sveta. Keďže som sa snažila z Helpdesku vymaniť už nejaký čas, siahla som po tejto možnosti a podarilo sa. Testovanie ma vážne baví. Baví ma hľadať chyby, reportovať ich, spolupracovať na ich oprave a nakoniec odovzdať plnohodnotný a funkčný produkt našim klientom.

V súčasnej dobe pracuješ v tíme programátorov, ako sa cítiš ako jediná žena na tomto oddelení?

Chlapci sú veľmi fajn. Cítim sa medzi nimi dobre. Sú to tímoví hráči a nikdy mi nedali pocítiť, že by som bola slabý článok alebo niekto „iný“. Každý z nich je špecifický a dohromady je to jednoducho dobrá partia a veľmi mi pomáhajú.

Viem že máš doma mačičku, máš rada prírodu, čo vlastne robíš vo svojom voľnom čase po práci?

Máme dvoch kocúrov a verte, že je s nimi o zábavu postarané. Prírodu mám rada asi až príliš. Som jedna z tých, ktorí sú schopní zachraňovať topiaceho sa chrobáka. Ľudia pri tom na mňa občas divne pozerajú a ja sa na ich výrazoch bavím. Nedávno sme s kolegou z práce našli mŕtve holubie mláďa a tak sme si adoptovali hneď jedného holuba v pražskej zoo.

Vo voľnom čase chodím na jogu, bicyklujem a už skoro rok behám. Beh mi dokáže krásne vyčistiť hlavu. Je to oslobodzujúce a nič k tomu nepotrebujete. Len kraťasy, tričko a topánky. Fajn relax je tiež zájsť s ľuďmi z práce na nejakú akciu. Musím povedať, že ma hlavne bavia ľudia tu a keď s nimi môžem tráviť čas i mimo prácu, je to paráda.

Máš to pekne nabité, máš vôbec čas doma niečo uvariť alebo upiecť?

Priznám sa, že niekdy máme v chladničke obesenú myš, ale to sa nestáva často. Našťastie mám úžasného muža, ktorý dokáže uvariť výborné jedlo z ničoho a tak i v takýchto situáciách hladom netrpíme. Čo sa týka varenia, tak radšej pečiem sladké.

Jakuba som sa už pýtala aké to je pracovať s manželkou v rovnakom tíme, opýtam sa aj teba, ako sa ti pracuje s manželom, nemáte potom doma ponorkovú chorobu?

Je to zaujímavé a človek sa nenudí, ale ponorka to rozhodne nie je. Pre mňa je to možnosť spoznať Kubu po všetkých stránkach. Snažím sa prácu oddeliť od manželstva a myslím, že sa nám to obom darí. Pracovné napätie potom kompenzujeme spoločnými záujmami mimo prácu.

Ďakujeme Katke za rozhovor.