ACTIVÁCI – HR a Office asistentka Blanka

V minulom článku o Activákoch sme vám predstavili vývojára Petra, dnes sme si pre rozhovor vybrali ženu, ktorá stojí v pozadí, ale jej práca je vidieť o to viac. I keď sa nám môže zdať, že je všetko samozrejmosťou, tak ovocie na pondelkové OVÁKO ani sladkosti na štvrtkové ČOKÁKO sa sami neprinesú, firemné večierky sa sami nezorganizujú a prijímacie pohovory s novými zamestnancami nikto iný nezariadi. Ako sa hovorí „Cherchez la femme – za všetkým hľadaj ženu“, v našom prípade Blanku.

Blani, ako dlho pracuješ v ACTIVE ?

O tom, že sa v ACTIVE 24 hľadá HR a Office asistentka, som sa dozvedela pred 7 rokmi, keď som bola ešte na rodičovskej dovolenke s druhou dcérou, ale už som sa po nejakej práci obzerala. Do pôvodného zamestnania som sa vrátiť nemohla, pretože firma bola v insolvencii. K vyštudovanému odboru fyzioterapie som sa vtedy vrátiť nechcela a tak som skúsila šťastie a poslala svoj životopis. V tom období som už mala nejakú pracovnú ponuku rozjednanú a pretože som už ani nedúfala, že sa mi z ACTIVE ozvú, nastúpila som tam. Po týždni v novej práci sa mi ozvali z ACTIVE s ponukou. Ani chvíľu som neváhala :-). Mile ma prekvapilo, že vtedajší riaditeľ A. Roijen a HR manažér (náš súčasný riaditeľ Petr), nevideli problém v tom, že som mama dvoch detí. Vďaka mojej svokre, ktorá bola ochotná sa postarať o v tom čase dvojročnú Ivanku a štvorročnú Anetku, som toho veľa v práci nezameškala.

Čo ťa na práci baví a čo je tvojou náplňou?

Som tu dievča pre všetko a to ma na tom baví, hlavne tá rôznorodosť. Som rada, že moje pozícia zahŕňa prácu nie len pre kanceláriu, ale podieľam sa i na výbere nových kolegov a po novom zastávam recepciu.

Office: správa kancelárie – opravy/úpravy, PO a BOZP vrátane auditu, vstupné karty a kľúče, cestovné lístky, kontrola knihy jázd, služobné telefóny, vypožičiavanie, vizitky, evidencia zdravotných prehliadok, kontrola faktúr (upratovanie, autá, telefóny, noviny, kurzy angličtiny…) nákupy do officu, elektro revízia, zaisťovanie školení, požiarna hliadka, agenda pre porady manažérov, hlásenie závad na správu budovy, doplňovanie potravín, príprava odpovedí pre políciu /súdy…

nákupy

takto Blanka dopĺňa potraviny, má i vlastný firemný voz

pivařka

ako požiarna hliadka, musí Blanka neustále hasiť – smäd

zdravotné priehliadky sú zaevidované odborne

HR časť: príprava pracovných zmlúv, benefity, dochádzka, inzercia – zadávanie, triedenie CV, pohovory, zriaďovanie a rušenie účtov pre príchádzajúcich/odchádzajúcich zamestnancov , vypožičiavanie, firemné večierky, ospravedlnenky …

Fjona

pohovory s novými zamestnancami prebiehajú priateľsky

jeden provaz

športovci sú u nás vítaní, i keď to za nich občas Blanka oddrie

No nie je toho málo a čo sa ti zdalo za to obdobie ako najťažšia úloha?

Najťažšie? Asi nástup po rodičovskej, keď bolo potrebné zmeniť fungovanie chodu celej domácnosti.

Čomu sa venuješ vo svojom voľnom čase?

Samozrejme väčšinu voľného času trávim s rodinou.

Od minulej jesene sa s manželom vo voľnom čase snažíme rekonštruovať domček na okraji Prahy a pretože to robíme svojpomocne, tak ma niekedy bolí celý človek z pokladania podláh, štukovania, obkladania, maľovania, prerezávania stromov a padania z nich.

Teší ma, keď je za nami vidieť kus odvedenej práce a zároveň je to skvelá ukľudňujúca terapia. Skôr som v lete do práce jazdila na bicykli, ale po pár ľahších karamboloch a naliehaní rodiny, som sa bicykla, ako dopravného prostriedku, vzdala. Od minulého roku chodíme s manželom každú stredu ráno plávať pod vedením trénera. Motivovali nás vlastne naše dievčatá, ktoré závodne plávajú. Rozhodli sme sa „naučiť“ sa plávať inak, ako v štýle pán a pani Radovi.

A už sa plánuje vianočný večierok? A čo to bude?

Áno plánuje a nechajte sa prekvapiť, to je tajomstvo PSSSST.

Pekne ďakujeme Blanke za rozhovor.