WebExpo Startup Show 2010 odhalí najlepší webový projekt roka

Že neviete, čo je „startup“? Ide o organizáciu, ktorá sa snaží za veľmi neistých podmienok, predovšetkým obmedzeného financovania vytvoriť produkt alebo službu, ktorá uspeje na trhu a nájde si svojich zákazníkov.

Ak ide o internetové technológie a začínajúce firmy, smutnou pravdou je, že približne 90 percent startupov končí neúspechom. Hlavným dôvodom je fakt, že začínajúce firmy vytvárajú produkty, ktoré nikto nechce. Ak ale niekto podnikať na webe chce, jeho jedinou možnosťou je vytvoriť startup a hľadať cestu do bodu, ktorý sa označuje ako „product-market fit“.

Nájsť takéto projekty, aspoň v regionálnom meradle sa pokúša súťaž pre začínajúce inovatívne webové projekty WebExpo Startup Show, ktorá je súčasťou konferencie WebExpo 2010. Táto medzinárodná konferencia o technológiách, webdesigne a biznise na internete sa uskutoční v Prahe už za pár dní – od 23. do 25. septembra.

Prvýkrát je súťaž WebExpo Startup Show otvorená i pre projekty zo všetkých stredoeurópskych krajín. Okrem Slovenska a Českej republiky sa súťaže môžu zúčastniť taktiež projekty z Nemecka, Poľska, Maďarska a Rakúska. Najlepší projekt vyberie porota odborníkov zo 6 krajín a návštevníci konferencie.

Je dobre, že na slovenskom a českom internete zapúšťajú korene iniciatívy, neformálne stretnutia a konferencie, ktoré prispievajú ku kultivácii internetového podnikania. ACTIVE 24 sa ako partner 3. ročníka súťaže WebExpo Startup Show rozhodlo venovať ceny pre víťazné projekty.