Najnovšie možnosti Superstránky

Minulý týždeň prebehol upgrade Superstránky, ktorý zahŕňa voľné pozicionovanie obsahu na stránke, rozšírenie priestoru pre text, voliteľnú farebnosť štandardnej lišty, integrované like tlačidlá a ľubovoľné radenie záložiek.

Superstránka má teraz pár šikovných vylepšení, tak sa na ne poďme pozrieť.

Voľné pozicionovanie na stránke

Radikálne sme rozšírili možnosti pozicionovania a odteraz si môžete obsah ukotviť pomocou myši (drag&drop) kdekoľvek na ploche Superstránky. Ak budete chvíľu s polohou vizitky experimentovať a dospejete nakoniec k záveru, že sa chcete vrátiť k východiskovému zarovnaniu na stred, môžete si v administrácii pod voľbou Design/Rozvrhnutie zapnúť zarovnanie na stredovú osu.

Širší alebo užší priestor pre text

Pod rovnakou voľbou administrácie (Design/Rozvrhnutie) nájdete ďalšiu novinku – voliteľnú šírku priestoru pre obsah Superstránky. Okrem štandardnej šírky si môžete zvoliť širšiu alebo užšiu variantu, podľa svojich potrieb.

Farby a like tlačidlá v hornej lište

Ďalšie dve novinky sa týkajú hornej lišty Superstránky. V administrácii (Design/Farby/Lišta) je možné nastaviť vhodnú farbu pozadia lišty. Ak túto voľbu využijete, bude štandardná lišta lepšie zapadať do individuálneho štýlu vašej Superstránky.

Na lište sa rovnako ako na homepage Superstránky taktiež automaticky zobrazujú tlačidlá Google+, Facebook like a Twitter, pomocou ktorých môžu návštevníci vašu stránku propagovať na sociálnych sieťach.

Ľubovoľné radenie záložiek

Väčšiu voľnosť ponúka teraz Superstránka i čo sa týka radenia záložiek. Aplikovali sme na ne opäť drag&drop funkciu, na ktorú vás v administrácii upozornia nové ikonky, umiestnené vždy v rohu každého prvku, ktorý je možné presúvať. Vďaka tomu si sami určíte poradie záložiek na svojej Superstránke.

Nie je nad vlastnú skúsenosť

Na záver ešte odporúčanie – ak ste užívateľom Superstránky, nájdite si minútku, prihláste sa do svojej administrácie a vyskúšajte si nové funkcie na vlastnej koži. Určite vám niektorá z nových vlastností príde vhod. Ak ste Superstránku ešte nevyskúšali, celkom nezáväzne a zadarmo si môžete aktivovať DEMO na http://www.superstranka.sk/ a vytvoriť si vlastný názor. Svoje dojmy nám môžete písať na našu facebookovú stránku alebo posielať e-mailom na info@superstranka.cz

Poďakovanie

Súčasná podoba Superstránky je predovšetkým zásluhou svojich užívateľov, ktorí po nových vlastnostiach volali v jesennom dotazníku a ktorých hlas sme plne rešpektovali. Týmto ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí sa do neho aktívne zapojili– vďaka!

Príspevok pripravila Martina Pohořelická, produktová manažérka Superstránky