Nasadili sme najnovšie technológie z dielne Microsoftu

Sledujeme dianie v našej oblasti a snažíme sa všetko nové čo najrýchlejšie prinášať našim zákazníkom. Tentokrát sme sa zamerali na technológie, ktoré prinášajú ďalšie zlepšenie pre hosting na platforme Windows. O tejto novinke informuje náš technický riaditeľ Zdeněk Brůna.

Len 14 dní potom, čo novinku uvoľnil Microsoft, sme zaviedli podporu nových frameworkov ASP.NET 4.5 a ASP.NET MVC 4. Všetkým zákazníkom na Windows hostingu u ACTIVE 24 je tak teraz umožnené využiť vývojárske technológie ako HTML 5, ASP.NET Web Pages 2, atď., ktoré sú dostupné v Microsoft Visual Studio 2012. Tým sa ďalej zefektívňuje proces implementácie aplikácií do produkčného prostredia.

Rovnako rýchlo ponúkame aj možnosť využitia Windows Servera 2012 ako jednej z volieb na službe Virtuálnych privátnych serverov. Táto nová serverová platforma natívne obsahuje všetky vyššie zmienené technológie a naviac pridáva v Internet Information Services 8 ďalšie novinky ako napríklad IIS 8.0 Application Initialization alebo IIS 8.0 FTP Logon Attempt Restrictions. Celkovo tak nový IIS 8 prináša až trojnásobné zrýchlenie poskytovania webového obsahu a výrazné zvýšenie jeho zabezpečenia.

Obe novinky sme v priebehu roka dôkladne a úspešne testovali, a to už vo verziách Beta i Release candidate.

A pozor, až do konca októbra 2012 ponúkame naviac možnosť testovania nového Windows Servera celkom zadarmo.

Zároveň intenzívne testujeme možnosť prechodu celej Microsoft platformy na Windows Server 2012, čo znamená možnosť využitia vylepšenej virtualizačnej platformy Hyper-V 3.0. Prechod bude znamenať hlavne efektívnejšiu využiteľnosť hardwarových prostriedkov, pri správe serverov naviac oceníme nové možnosti Live Migration a Cluster Aware Updating, prínosom pre našich zákazníkov bude citeľne vyšší výkon pre ich aplikácie.

Vyhliadkovo taktiež ponúkneme na Windows Serveri 2012 i svoju službu Aplikačných serverov, ktorá slúži pre hostovanie hlavne ekonomických aplikácií.