Ako sa staráme o váš hosting

Mohli by sme ho nazývať našim hostingom. My vám ho poskytujeme a denne sa staráme o to aby váš web alebo internetový obchod na bežal na našich serveroch bez výpadku, bezpečne a spoľahlivo. Preto ho považujeme za váš hosting. Máte chuť nahliadnuť do pozadia a dozvedieť sa čo sa za prevádzkou vášho hostingu skrýva? V tomto krátkom článku vám ponúkame náhľad za kulisy hostingu u nás.



Dve dátové centrá a denné zálohy
Priestor pre vaše dáta prevádzkujeme v dvoch geograficky vzdialených datacentrách. Jedno funguje ako primárne a to druhé používame ako sekundárne alebo ak chcete, záložné dátové centrum. Dáta vašej webovej prezentácie niekoľkokrát denne zálohujeme na primárnom klastri a jeho obsah sa pravidelne preklápa do záložného klastra. Serverové racky v datacentre sú uzamknuté a majú k nim prístup len oprávnení pracovníci. Spoliehame sa na zdroje záložného napájania, pripájame sa do dvoch rôznych rozvodní a v prípade potreby sú k dispozícii tri dieselagregáty s palivom na 24 hodín. Pre ochranu dát využívame centrálny i lokálne firewally. Riziko nedostupnosti webu týmito postupmi minimalizujeme.

Administrácia a monitoring serverov
Naši administrátori kontrolujú všetky prevádzkované systémy 24 hodín denne každý deň v roku. Sú pripravení proaktívne zasiahnuť a riešiť neštandardné stavy serverov ihneď po ich vzniku. Vieme, že pre prevádzku vášho webu a internetového obchodu je prvoradá vysoká dostupnosť. Priemerný uptime našich serverov sa pohybuje na úrovni 99,991 %. V praxi to znamená, že web prevádzkovaný na našom serveri nie je v priemere nedostupný dlhšie ako 4 minúty mesačne. Vybraní zákazníci majú dokonca k dispozícii priamu telefónnu linku priamo na našich administrátorov.

Kroky k bezpečnejšiemu hostingu
Snažíme sa o to aby ste u nás hosting prevádzkovali čo najbezpečnejšie. Priebežne preto pracujeme na opatreniach smerujúcich k zvýšeniu bezpečnosti webhostingu a služieb s ním súvisiacich. Na Linux hostingu zaisťujeme bezplatne a automaticky pre prehliadače dôveryhodný certifikát  Let’s Encrypt. Vyvinuli sme riešenie FTP autorizácia, ktoré dokáže obmedziť prístup pre editáciu webového obsahu z určitého štátu a vopred určených IP adries. Tým je web lepšie chránený pred neoprávnenými zásahmi. E-mailovú komunikáciu chránime metódou DKIM ktorá pomocou asymetrického šifrovania dokáže overiť, že e-mail bol zaslaný z konkrétnej domény. Zaručuje tak, že e-mailová komunikácia neprebieha z falošnej adresy. Proti spamu nasadzujeme tzv. Greylisting, ktorý dokáže spam odmietnuť s vysokou účinnosťou.

Keď zdieľaný hosting nestačí
Vyžaduje si váš webový projekt vyšší výkon a administračné práva ako ponúka zdieľaný hosting? Serverové riešenia s rôznymi technickými parametrami a možnosťami administrácie môžu v tom prípade byť tou správnou voľbou.

Pohodlie pre hosting
Krok s dobou sa snažíme udržiavať rozširovaním hostingu o nové možnosti. Populárne open-source redakčné systémy ako WordPress, Joomla, Drupal, phpBB a najnovšie aj nadstavbu WordPressu pre tvorbu a prevádzku internetového obchodu WooCommerce si na vybrané hostingové balíčky nainštalujete jednoducho a rýchlo na jedno kliknutie. Webhosting spravujete v rozhraní Zákazníckeho centra ktorého administratívne možnosti a použiteľnosť priebežne rozširujeme.

A čo vy? Už ste náš hosting vyskúšali? Ak vám súčasný hosting u iného poskytovateľa nevyhovuje, môžete ho previesť k nám a mať z toho výhody.