Nové doménové koncovky (New gTLDs) na Domény.sk. Využite nové príležitosti ktoré internet ponúka.

Nové doménové koncovky (New gTLDs) zmenili svet internetu a prinášajú nové možnosti využitia príležitostí ktoré digitálny priestor ponúka. Na vašom doménovom portáli www.domeny.sk vyberajte a registrujte nové domény z ponuky viac ako 200 nových doménových koncoviek ktoré zmenia tvár vašej prítomnosti na internete.

Nové doménové koncovky v online svete podporia vašu konkurencieschopnosť, rozširujú škálu výberu a prinášajú inovácie. Dokážu presne vystihnúť to, čomu sa venujete. Vlastníte internetový obchod s bicyklami? Predstavte si ako by sa nová koncovka .bike pekne vynímala v názve vášho ehopu. Venujete sa finančnému poradenstvu? Čo tak propagovať svoje služby na internete pod názvom vasemeno.finance? Inšpirácie pre vhodný výber doménového mena s viac ako 200 novými koncovkami sme pre vás prehľadne pripravili podľa kategórií, popularity či písmen abecedy na https://www.domeny.sk/registrace-nove-domeny/
800x600_new-gTLD_bike

Ak máte chuť nechať sa viesť doterajšími trendami, v celosvetovom meradle je najpopulárnejšia koncovka .xyz s viac ako 6,4 miliónmi domén a zaujímavé je, že trojpísmenové kombinácie tejto koncovky sa už minuli. V prvej desiatke sú ďalej podľa poradia koncovky .top (2, 95 mil) .wang (1,1 mil), .win (980 0000), .club (806 000) . site (449 000), .vip (437 560), .link (402 000), .bid (388 000) a .online (346 000)

Aká dlhá bola cesta k novým koncovkám? Rozhodnutie o uvedení new gTLDs na trh padlo na verejnom zasadnutí ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) v roku 2011 v Singapure. Priestor pre podávanie žiadostí o new gTLDs sa v prvom kole otvoril 12 januára 2012. ICANN v prvej fáze prijala 1930 žiadostí a v marci 2013 ICANN oznámila ich prvé výsledky. Medzi prvými záujemcami o nové doménové koncovky boli prirodzene veľké korporácie snažiace sa o ochranu svojho mena žiadosťami o registráciu značky pod koncovkou .Brand. Medzi ďalšími prvými new gTLDs uvedenými na konci roka 2013 boli koncovky .Bike, .Guru a .Pics.

Doteraz (júl 2016) bolo zaregistrovaných až 22 970 000 domén s new gTLDs koncovkami. Najviac je ich registrovaných v Číne, USA a na Kajmanských ostrovoch. Z európskych krajín vedie Nemecko, kde počet registrovaných new gTLDs predstavuje podiel 2,43% celosvetových registrácií.

Svoju novú doménovú koncovku registrujte na www.domeny.sk. Ponuku nových koncoviek priebežne rozširujeme.

zdroje štatistík: https://ntldstats.com/ a https://www.netnames.com/gtld/