Junior Internet 2014 spustil registráciu súťažných prác

AMAVET- Asociácia pre mládež, vedu a techniku aj tento rok organizuje konferenciu pre mladých nádejných internetových tvorcov- Junior Internet. Junior Internet je súťažná konferencia, ktorá prebieha od roku 2000 každoročne v marci ako súčasť kampane „Marec, mesiac knihy a internetu“. Konferencia má ambíciu byť pre žiakov základných a stredných škôl odrazovým mostíkom do sveta úspešných mladých internetových webdesignerov, programátorov, internetových novinárov, projektových manažérov, či dokonca násťročných podnikateľov. Organizátori súťaže už pre tento ročník spustili registráciu súťažných prác. Z nich komisia na samotnú konferenciu pozve vybraných účastníkov, ktorí dostanú príležitosť na pôde konferencie svoj internetový projekt odprezentovať a obhájiť. Partnerom konferencie je aj tento rok ACTIVE 24.

Registrácia do 18.2.2014
17.1. 2014 bola na webovej stránke projektu www.juniorinternet.sk spustená registrácia internetových projektov žiakov základných a stredných škôl na Slovensku. So svojimi webovými projektami sa záujemcovia môžu registrovať do 18. 2. 2014 na webovej stránke súťaže.

Nová súťažná kategória JuniorLEARN
Pre Junior Internet 2014 je vyhlásených 6 súťažných kategórií. Päť z týchto kategórií sa objavilo aj na minulých ročníkoch konferencie. Tohoročnou novinkou je kategória JuniorLEARN. Tá je určená pre nekomerčné webové stránky poskytujúce vzdelávací obsah – web určený pre výučbu s overeným hodnoverným obsahom, tzv. e-learningové projekty. Tradičné súťažné kategórie sú tieto:

JuniorWEB – webové stránky, internetové služby a projekty umiestnené na Internete
JuniorDESIGN – design webových stránok a akékoľvek iné elektronické grafické práce
JuniorTEXT – do súťaže môžete prihlasovať texty na tému „Sloboda na internete“. Slohový útvar je ľubovoľný. Rozsah súťažného textu musí byť min. 1000 znakov
JuniorERB – do súťaže môžete prihlasovať webové stránky, internetové služby a projekty umiestnené na internete. Súťaž je určená webovým stránkam pre mestá, obce, regióny, turistické miesta či verejnú správu
JuniorAPP – súťaž mobilných aplikácií resp. perspektívnych návrhov mobilných aplikácií a webových aplikácií

Junior Internet 2014 – 28. – 29.3. v Bratislave
Junior Internet sa uskutoční počas mesiaca knihy a internetu 28. – 29. marca 2014 v Bratislave. Po druhýkrát sa konferencia uskutoční v priestoroch Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave,  ktorá nad týmto podujatím zároveň prijala záštitu.

ACTIVE 24 partnerom Junior Internet 2014
Fandíme mladým internetovým nadšencom a potenciálnym talentom a preto sme sa i tento rok rozhodli pre partnerstvo konferencie Junior Internet. Podobne ako minulý rok, by sme aj na tohoročnom Junior Internete, radi aktívne prispeli k obsahu konferencie a účastníkov určite potešíme aj nejakým vecným prekvapením.