O sponzoring start-upov je záujem

Minulý rok sme sa rozhodli, že budeme aktívne podporovať nádejné start-upové projekty. Pripravili sme projekt ACTIVE 24 start-up sponzoring, ktorý dáva priestor mladým ľuďom a začínajúcim podnikateľom osloviť nás s požiadavkou na sponzoring svojho webového projektu.

Naša myšlienka sa ujala a oslovujú nás predovšetkým študenti stredných škôl a vysokoškoláci, ktorí majú v hlave dobrú myšlienku pre svoj nový webový projekt a radi využijú našu pomoc. Pomoc im vieme ponúknuť vo forme registrácie domény na jeden rok zadarmo ( vybrať si je možné z domén .sk, .eu, .com, .net, .org, .info a biz) a webhostingu podľa vlastného výberu k doméne na tri roky zadarmo. Z času na čas nám príde aj požiadavka na sponzoring priamou finančnou čiastkou. Takéto žiadosti sme bohužiaľ nútení slušne odmietnuť, pretože myšlienka nášho sponzoringu je zameraná na priamu podporu služieb, ktoré žiadatelia ku existencii svojho projektu na internete potrebujú. A týmito nevyhnutnými službami sú predovšetkým doména a webhosting.

Projekty, ktoré sme doteraz podporili majú širšiu škálu záujmového a obsahového zamerania. Máme medzi nimi napríklad zábavné stránky zamerané na voľnočasové aktivity, osobné stránky s portfóliom pracovných skúseností, či informačnú stránku zameranú na akcie a podujatia v konkrétnom meste. Niektoré projekty sú vo fáze prípravy a posledných úprav pred spustením. Jedným z pripravovaných projektov je už spomínaný web http://www.mestskeakcie.sk/, ktorý bude spustený o niekoľko dní.

Z už rozbehnutých, nami podporených projektov by som spomenula stránku študenta Mareka, ktorý svoj záujem o upírske seriály premietol do projektu http://www.cekujupirske.sk/ . Projekt bežal na webhostingu od iného poskytovateľa, ktorý však už Marekovi nepostačoval. Marek nás preto oslovil a my sme jeho požiadavke vyhoveli. Po presunutí domény na náš multihosting Business, funguje projekt bezproblémovo a môže tak získavať ďalších nadšencov.

Svojou myšlienkou nás zaujal aj projekt http://www.webjob.sk/ktorý funguje ako vyhľadávač dopytov pre IT zákazky.

Veríme, že časom budú zaujímavé projekty pribúdať a my ich radi podporíme. Ak aj vy máte pocit, že váš plánovaný webový projekt by mohol vyhovovať našim požiadavkám na schválenie sponzoringu, prečítajte si podmienky zapojenia sa do projektu ACTIVE 24 start-up sponzoring a pošlite nám vašu žiadosť.