WordPress alebo Joomla? Vieme čo preferujete!

Pred necelými 9 mesiacmi, sme sprístupnili nástroj Inštalácia webu jedným kliknutím. Pomocou tohto nástroja môže každý náš zákazník na svojom webhostingu jednoducho a rýchlo sprevádzkovať obľúbené nástroje na vytváranie a údržbu webových stránok. O tom, ako je inštalácia jednoduchá a že jedenkrát kliknúť zvládne naozaj každý sa presvedčilo nemálo našich zákazníkov. Máme tu štatistiku toho, ako si s inštaláciou na jedno kliknutie poradili naši zákazníci. Nadmieru dobre! Počet inštalácií k poslednému dňu novembra 2011 prekročil 1 100 a obľuba tohto nástroja neustále stúpa, ako je vidieť z nasledujúceho grafu.

Počty inštalácií publikačných systémov na hostingu ACTIVE 24

Na obrázku sú len inštalácie, ktoré boli prevedené pomocou nástroja Inštalácia webu jedným kliknutím, celkové počty inštalácií týchto publikačných systémov na našom hostingu budú samozrejme ďaleko vyššie. A na čo sú jednotlivé nástroje vhodné?

publikačný nástrojvyužitie
JoomlaKomplexný ale taktiež zložitejší publikačný systém pre správu webu, blogu a portálu
WordPressPublikačný systém pre správu webu, blogu i portálu, známy predovšetkým pre svoju jednoduchosť
DrupalKomplexný ale taktiež zložitejší publikačný systém pre správu webu, blogu a portálu
osCommerceSystém pre správu e-shop určený pre začiatočníkov
phpBBSystém pre správu internetových fór

Aký systém preferujú naši zákazníci? Podiel inštalácií vyznieva v prospech Joomly, ale obľuba WordPressu, zrejme vďaka jeho jednoduchosti, rastie rýchlejšie. Je preto možné predpokladať, že za rok si z koláča nižšie ukrojí najväčší kus.

Podiel počtu inštalácií publikačných nástrojov na hostingu ACTIVE 24 ku 30.11.2011

Chýba Vám v zozname Váš obľúbený open source publikačný systém? Napíšte nám!