Je to guľaté a hranaté zároveň – čo to je? Predsa Roundcube!

Ak pre spracovanie e-mailovej pošty preferujete webové rozhranie, skúste využiť nový Roundcube. Áno, presne tak sa nazýva nový webmail, ktorý môžete vyskúšať na webmail.active24.cz.

Okrem webmailu Horde tak máte k dispozícii novú alternatívu. Nie je nič jednoduchšie, ako ju vyskúšať. Pre niekoho môže byť nový Roundcube krajší z pohľadu užívateľského rozhrania. Funkčnosťou ide o štandardný produkt pre príjem a odosielanie elektronickej pošty. Súčasťou Roundcube je taktiež adresár kontaktov, môžete tiež robiť najrôznejšie operácie s poštovými zložkami.

Ak sa chcete o Roundcube dozvedieť viac, pozrite sa na www.roundcube.net. Zo zaujímavých vlastností tohto programu vyberáme:

• možnosť využívať drag&drop, teda funkciu ťahaj a pusť pre presun a manipuláciu emailových správ
• poštovú správu môžete písať buď v režime rich-text (formátovaný text) alebo HTML.
• prezeranie správ a kontaktov
• zobrazenie konverzácie vo vláknach (zoskupovanie súvisejúcich správ ako má napr. Gmail)
• kontrola pravopisu

Veľmi zaujímavou novinkou v ďalších verziách Roundcube bude určite online kalendár integrovaný s poštou a kontaktami.

Ako nový Roundcube, tak aj starší Horde slúžia na prístup ku schránkam v rámci služby Start mail. Ak chcete radšej využívať tradičného poštového klienta inštalovaného v počítači, napr. MS Outlook, môžete tak pochopiteľne urobiť. Pripojiť sa ku pošte je potom možné prostredníctvom POP3 alebo IMAP protokolu.

Ako teda začať? Prihláste sa do zvoleného webmailu na webmail.active24.cz menom – emailovou adresou a heslom. Tieto údaje môžete spravovať v Zákazníckom centre pod položkou „Správa e-mailov“, kde je možné vytvárať nové emailové schránky, editovať nastavenie existujúcich schránok, aliasov alebo prístupových práv.