Prednáška ACTIVE 24 na Junior Internete zaujala

V piatok 11.3.2011 a v sobotu 12.3.2011 sa v priestoroch kongresovej sály hotela Barónka v Bratislave konal ďalší ročník konferencie pre mladých ľudí Junior Internet. ACTIVE 24 bol partnerom konferencie. Mali sme tam prednášku a rozdali sme ceny pre víťazov.

Čo je Junior Internet?

Junior Internet je podujatie venované mladým nadšencom pre internet a má medzinárodný rozmer. Koná sa v piatich krajinách Európskej únie: na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku, Poľsku a tento rok po prvýkrát vo Francúzsku. Mladí ľudia zo Slovenska mali do konca februára príležitosť prihlásiť svoje internetové práce do súťaže, ktorá sa konala vrámci projektu Junior Internet. Súťažné projekty boli tento rok rozdelené do 4 kategórií – JuniorWeb, JuniorDesign, JuniorText a JuniorErb.

Prezentácie prác

Súťažiaci počas konferencie vytvorené práce prezentovali pred porotou. U viacerých prác bolo vidieť potenciál na rozvoj do budúcna a dal sa vytušiť talent, ktorý sa bude rozvíjať.

Vyhodnotenie súťažných prác

Porota na čele so známym mladým slovenským webdizajnérom Tomášom Abaffym si pozorne vypočula prezentácie súťažiacich a kládla doplňujúce otázky. V sobotu okolo obeda nastal čas na rozdávanie cien pre víťazov.

Prednáška o bezpečnej doméne a doménovej kriminalite

Pred vyhodnotením sme dostali priestor pre našu prednášku. Produktový manažér domén u ACTIVE 24 Martin Dlouhý, odprezentoval svoju prednášku o možnostiach ochrany pred doménovou kriminalitou. Poslucháči sa dozvedeli o možnosti prevencie pred krádežou domén a aké kroky podstúpiť v prípade, že k nechcenému odcudzeniu domény predsa len dôjde. Priestor na otázky po prednáške využili viacerí prítomní na otázky týkajúce sa multihostingu a webhostingu od našej spoločnosti. Záujem mladých nádejných webdizajnérov a grafikov o túto službu nás potešil.

Darčeky pre víťazov

Víťazov jednotlivých súťažných kategórií sme odmenili darčekovým certifikátom na čerpanie multihostingu HOME zadarmo. Certifikáty sme počas vyhlasovania výsledkov odovzdali osobne. Keďže viaceré súťažné projekty boli hostované na freehostingu, veríme, že výhercovia náš multihosting k spokojnosti využijú.

Poďakovanie organizátorom

Rada by som poďakovala organizátorom podujatia Junior Internet za milé prijatie a ústretovú spoluprácu.

Zúčastnili ste sa konferencie aj Vy? Pridajte svoj názor na ňu pod článkom.