Budeme na Cloud Computing Conference, 2. novembra v Prahe

Cloud computing je pre niekoho denný chlieb, obzvlášť keď potrebuje efektívne škálovať náročné webové aplikácie. Pre mnohých korporátnych manažérov informačných technológií sediacich na „bezpečných“ firemných firewalloch veľká nočná mora. Pre niekoho vhodný a často používaný moderný termín na vyplnenie tlačových správ a pre iných stále ešte veľká neznáma. Aj preto sa 2. novembra koná v Prahe už druhý ročník odbornej konferencie s názvom Cloud Computing Conference. Active 24 bude pri tom.

Cloud Computing Conference sa koná 2. novembra v pražskom Kongresovom centre U Hájků. Konferencia sa bude venovať možnostiam modelu cloud computingu, zvyšovaniu efektivity a novinkám. Hlavnými témami konferencie sú software ako služba (SaaS), platforma ako služba (PaaS), infraštruktúra ako služba (IaaS), virtualizácia a úsporné dátové centrá. Aktuálny podrobný program, profily všetkých partnerov a registračný formulár nájdete na www.cloudconference.cz.

Za Active 24 prehovorí od 13 hodiny technický riaditeľ Ing. Zdeněk Brůna, názov prednášky bude „Cloud computing v podaní ACTIVE 24, alebo čo v mrakoch ešte prednedávnom nebolo“. Prednáška si kladie za cieľ zhrnúť ako ekonomická kríza pomohla rozšíreniu portfólia hostovaných služieb a ako priblížila ponuku koncovým zákazníkom. Nebude reč len o nákladoch služby, ale taktiež o pridanej hodnote takýchto služieb. Súčasťou prednášky bude krátky prehľad súčasných trendov hostingu.