Aktualizovali sme náš one click installer

Redakčné systémy sa menia každý deň a vydavatelia uvádzajú na trh stále novšie verzie, ktoré majú spríjemniť užívateľom svet redakčných systémov. Nie vždy je však prvá verzia odladená a preto neaktualizujeme naše redakčné systémy ihneď. Sme toho názoru, že je vždy lepšie ponúkať odladené verzie a aktualizovať ich až vtedy, keď je ich nástupca úplne životaschopný. Veľké zmeny nastali v poslednom mesiaci.

Pred 14 dňami sme začali s aktualizáciou u redakčného systému osCommerce na verziu 2.3.3.4 a WordPressom na 3.8.1. Tento týždeň prišiel čas na aktualizáciu redakčných systémov Joomla a Drupal, u oboch išlo o generačný skok a to konkrétne na celkom nové verzie.

Redakčný systém Joomla 2.5.11, ktorý sme mali v rámci inštalácie jedným kliknutím, sme sa rozhodli aktualizovať hneď na verziu Joomla 3.2.3. Dôvodom k takto veľkému skoku je fakt, že zo strany vývojárov končí podpora pre systém 2.5 už koncom tohto roka a skutočnosť, že Joomla 3.2.3 je už dostatočne odladeným redakčným systémom. Ak prevádzkujete web stále na redakčnom systéme Joomla 2.5 počkajte s prechodom až na verziu Joomla 3.5, keď by mala byť zaistená stopercentná spätná kompatibilita a ľahká migrácia.

Ďalší z aktualizovaných systémov bol Drupal, kde sme už opustili verziu 6 a nasadili verziu 7.27, rozpisovať sa o všetkých zmenách by postačilo na samostatný článok, ale ak Vás to zaujíma, tu je pekné zhrnutie: http://drupalconnect.com/blog/20-reasons-why-drupal-7-better-drupal-6

Všetky aktualizácie by mali ponúknuť našim užívateľom ľahkú cestu k bezpečným a spoľahlivým redakčným systémom. U nás si tieto redakčné systémy nainštalujete na jedno kliknutie.

Príspevok pripravil Martin Dlouhý, manažér domén u ACTIVE 24